Carlos Bianchi az egekbe emelte a kis argentint

Messi jobb, mint Maradona vagy Pelé?

Carlos Bianchi, az egyik legismertebb és legeredményesebb argentin edző szerint honfitársa, Lionel Messi jobb játékos, mint annak idején Maradona, vagy Pelé volt.

2011.12.20 16:30MTI

"A Barcelona a klubvilágbajnokságon is bebizonyította számomra, hogy minden idők legjobb labdarúgócsapata és Messi a legkiválóbb játékos" - mondta Bianchi, aki a Velez Sarsfielddel és a Boca Junorsszal is kimagasló sikereket ért el. Bajnoki címek, illetve Libertadores és Interkontinentális Kupa-sikerek jelzik közreműködésének hatékonyságát.

"A közelmúltban egy konferencián megkérdezték tőlem, kit tartok a futballtörténelem legkiemelkedőbb labdarúgójának, Maradonát, vagy Pelét. Én erre azt válaszoltam, hogy mindketten rászolgáltak erre a címre, de jelenleg Messi még őket is lepipálja. Szerintem banális az a megfogalmazás, miszerint egy futballista csak akkor lehet a csúcsok csúcsán, ha világbajnokságot is nyert."
   
Az FC Barcelona nyerte - 2009 után másodszor - a labdarúgó klubvilágbajnokságot, miután a vasárnapi, jokohamai döntőben 4-0-ra verte a Santost. Messi két pazar góllal járult hozzá a diadalhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.