Akadtak gondok bőven a boxutcában

Túl az első találkán - ismerkedés és gulyásparty

Majdnem egy napos autós-repülős-lakóautós utazás után Barcelonán keresztül kedden késő este érkezett Nogaróba a 2008-as Kamion Európa-bajnokságra nevező magyar csapat, ahol már várta őket az istálló trélerrel szállított versenykamionja. (A Qualitrans Cargo és az alkatrészekkel megrakott saját 24 tonnás teherautó majdnem két nap alatt ért a dél-franciaországi helyszínre.)

2008.04.18 10:22Flex Dakar Team

Az MAN-es alakulat szerelőgárdájának másnap szerda reggel hatkor kezdődött a munka, amikor is motormelegítő berendezésre kapcsolták a jármű erőforrását. Három óra elteltével akár pályára is hajthatott volna a Szobi Balázs, ám az év első tesztjéről késett a hivatalos gumiszállító, a GoodYear, így a fekete autó csak a nap második felében vált menetkésszé. 

Az Oxxo Racing első hivatalos körére délután kettőkor kerülhetett sor, és a nap folyamán ugyan csak 14 kört tudott megtenni a team, a csapat és az MAN Motorsport tagjai mégis egyaránt pozitívan értékelték az első tapasztalatokat. "Nagyon boldog vagyok, hogy végre megtehettük az első köröket. Egyelőre persze csak ismerkedtünk a kamionnal, mint amikor az ember az első randevúján csak sétálgat a kedvesével. De mindannyian éreztük, hogy ebből a dologból - ha kellő óvatossággal közelítünk egymáshoz - egy szép kapcsolat alakul majd ki." - nyilatkozta az Oxxo Racing vezetője, Jobbágy Ákos. 


Az ismerkedés persze azért tartogatott meglepetéseket is, akadtak gondok bőven a boxutcában, hiszen kiderült, hogy az egyik gázos lengéscsillapító tönkrement, és megfelelő eszköz híján az első tesztnapon az ideális 16 bar helyett csak 10 bar nyomást tudtak tölteni a szerkezetbe. Ez pedig azt jelentette, hogy szerdán még nem gyorsíthattak versenytempóra, az 1 perc 54 másodperces ideális köridőnél 10 másodperccel lassabbak voltak, de ez senkit nem zavart. 

Délután még a problémás olajnyomással, a vízhűtéses fékrendszer dugulásával is meg kellett küzdeni, sőt a gyári szűkítő sem érkezett meg a motorhoz, a nap végén ennek ellenére mindenki vidáman beszélgetett a versenykamionos paddock számára rendezett ismerkedéses gulyáspartira.
 
Bár egy kicsit tartottam a kocsitól, nagy meglepetésemre nagyon hasonló élményekben volt részem az MAN fülkéjében, mint amilyeneket tavaly számtalanszor átélhettem a Suzuki Kupa versenyein. Ma tulajdonképpen csak tanulgattam a pályát, amely egyébként nagyon tetszik nekem, gyakoroltam a váltásokat, állítgattam a fékerőszabályzót, és ez az első napra elegendő tapasztalatokat hozott nekem, és a csapatnak egyaránt. Holnap folytatjuk a munkát.” - osztotta meg tapasztalatait Szobi Balázs, az istálló versenyzője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.