A címvédő, a listavezető

"Kötelező" győzelem előtt a Barca és a Real Madrid

A címvédő és Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona, valamint a jelenleg listavezető Real Madrid egyformán "kötelező" győzelem előtt áll a spanyol labdarúgó-bajnokság hétvégi, negyedik fordulójában.

2011.09.16 11:49MTI

A katalánok a hozzájuk képest jóval szerényebb erőt képviselő Osasunát látják vendégül szombaton, a királyi gárda pedig az előző szezonban 14. Levante otthonába látogat vasárnap a győzelemért járó három pontért.

A Barcelona kedden hazai pályán kezdte meg a BL-csoportkörét, s egy, a 92. percben kapott góllal 2-2-es döntetlennel zárta az olasz bajnok AC Milan elleni összecsapását.

A Real könnyebb riválissal került szembe szerdán, de megszenvedett a sikerért a horvát Dinamo Zagreb vendégeként: a találkozó egyetlen gólját Angel Di Maria szerezte.

A bajnokságban két forduló után két pont választja el egymástól az ősi riválisokat, legutóbb, az előző hétvégén a Barca meglepetésre csak 2-2-es döntetlent ért el a Real Sociedad vendégeként, ráadásul úgy, hogy 12 perc után már kétgólos előnyben volt.

A Madridnak jobban kijött a lépés, 4-2-re verte a Getafét, ezzel hibátlan mérleggel vezeti a tabellát, igaz, a Valencia és a Real Betis szintén százszázalékos.

Egyelőre két kör zajlott le, mert a bajnokság első köre a játékosok sztrájkja miatt elmaradt, így minden csapatnak van még pótolni való találkozója.

A jelenleg második Valencia a Sporting Gijón vendége lesz szombaton, a harmadik Betis pedig a fordulót záró összecsapáson az Athletic Bilbaóhoz látogat. A magyar válogatott Pintér Ádámot foglalkoztató, egyelőre egy ponttal és rúgott gól nélkül álló Real Zaragoza a kisebbik barcelonai gárdát, az Espanyolt fogadja vasárnap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.