Három aranyat nyertek

Ez tényleg súlyos: taroltak a Takács nővérek Luganóban

Korosztályos világrekordjainál jobb eredménnyel érdemelt ki három aranyérmet Takács Mária a luganói Európai Játékok szerdai súlyemelőversenyében.

2011.09.14 15:17MTI

A REAC Sportiskola egykor vb- és Eb-medálokat halmozó sportembere, aki amúgy jelenleg a hazai szövetség főtitkára, a svájci viadalon - amint arról az edző-édesapa, Takács István beszámolt - a plusz 75 kilósok vetélkedésében végzett az élen mind a két fogásnemben (szakításban 75, lökésben 95 kg), s így 170 kg-mal az összetettben is, miáltal négy kilóval felülmúlta eddigi legjobbját, amelyet a 45 és 49 esztendő közöttiek korcsoportjában ért el augusztusban.
   
A 45 éves Takács a három aranyérem, és az újabb - hivatalosan nem világcsúcsnak számító - eredmény birtokában jó előjelek mellett készülhet az év számára legfőbb versenyére, a mesterek októberi világbajnokságára.
   
Luganóban rajthoz állt az ifjabbik Takács nővér, Erika is, aki annak idején - 1995-ben - összetettben a magyar súlyemelősport mindmáig egyetlen vb-aranyát szerezte. A Kecskeméti TE 42 esztendős emelője korcsoportjában, a legnehezebbek kategóriájában szintén három első helyet érdemelt ki, összeredménye 145 kg volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.