Dicsőséges U23-asok

Magyar siker: ezüstöt ért Kovács Zsófia a triatlon-világbajnokságon

Kovács Zsófia szombaton ezüstérmet szerzett az U23-asok között a Pekingben zajló triatlon-világbajnokságon.

2011.09.10 16:16MTI

"Kiválóan sikerült az úszás, elsőként szállhattam kerékpárra, s a technikás pályán csak arra figyeltem, hogy ne szakadjak ki a 24 fős élbolyból. A négykörös futás elején kicsit merev voltam, de a harmadik körben már éreztem, hogy van még bennem erő, így ritmust váltottam. Nagyon boldog vagyok, hogy ezzel második lettem" - értékelt Kovács, aki augusztusban a tiszaújvárosi Világkupa-versenyen a felnőttek között is letette névjegyét egy hetedik hellyel.

Kovács hozzátette, ez volt az utolsó versenye U23-asként, mert jövőre már kiöregedik ebből a korosztályból, s ezúttal azért nem a felnőtteknél indult, mert az olimpiai ranglistán így is biztosan kvótát érő helyen áll, így szeretett volna érmesként búcsúzni a 23 aluliak között.

A viadal hivatalos honlapja alapján a férfiak vb-sorozatának döntőjén Vanek Ákos - aki augusztusban a tiszaújvárosi Világkupa-futamon bronzérmet szerzett - az 53. helyen végzett. A férfiak között a brit Alistair Brownlee diadalmaskodott, aki ezzel összetettben másodszor lett világbajnok.

Ezúttal a svájci Sven Riederer lett a második, és öccse, Jonathan Brownlee a harmadik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.