Jobban költekeztek, mint tavaly

Hatalmas vagyonokat költöttek az európai topligák az idén

A tavalyinál jóval több pénzt költöttek labdarúgókra az angol, a spanyol és az olasz bajnokság klubcsapatai a szerdán lezárult átigazolási szezonban.

2011.09.01 19:27MTI

A legnagyobb pénzek a szigetországban mozogtak, az egyesületek ott összesen 485 millió fontot költöttek új játékosokra, ez 33 százalékos növekedés a tavalyihoz képest. Olaszországban 400, Spanyolországban pedig 300 millió fontért szerződtettek új futballistákat.
   
A Deloitte cég elemzése szerint Nagy-Britanniában főként azért emelkedett ilyen drasztikusan ez a szám, mert a klubok jóval nagyobb összegeket kérnek a fiatal, saját nevelésű játékosokért.

Érdekesség, hogy a Premier League-ben a Manchester United, a Manchester City, a Chelsea, a Livepool és az Arsenal is több mint 50 millió fontot költött, így ez az öt klub a 66 százalékát "viszi el" a teljes összegnek. Érdekesség, hogy az átigazolási időszak utolsó, szerdai napján körülbelül 100 millió fontot költöttek az angol egyesületek.
   
A három topliga mellett a francia bajnokságban szintén nőtt a játékosokra költött összeg, ugyanakkor a német Bundesligában nem figyelhető meg ez a jelenség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.