Csak kullog a csapat?

Pont és példa nélkül: kirakták Mészöly Gézát Újpestről

Szerdán menesztették posztjáról Mészöly Gézát, a labdarúgó OTP Bank Ligában pont nélkül álló Újpest FC vezetőedzőjét.

2011.08.10 12:37MTI/ma.hu

A 44 éves szakembert azt követően állították fel a kispadról, hogy csapata mind a négy eddigi mérkőzését elveszítette a bajnokságban, ráadásul még gólt sem rúgott. A döntésről Leo Beenhakker, a klub holland sportigazgatója tájékoztatta a szakmai stábot és a játékoskeret tagjait, hozzátéve: a csapatnak új impulzusokra van szüksége a megújuláshoz.

Az Újpest FC hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint a klub ma kora délután mutatja be a gárda új vezetőedzőjét. Mészöly Géza először 2004 és 2006 között irányította a lila-fehéreket, vezetésével két ezüstérmet nyert az együttes.

Az Újpest FC megköszönte Mészöly Géza munkáját

Az Újpest FC klubvezetése úgy döntött, hogy az OTP Bank Ligájának első négy fordulójában elszenvedett négy vereség után megköszöni Mészöly Géza vezetőedző munkáját.

A döntésről Leo Beenhakker tájékoztatta a szakmai stábot és a játékoskeret tagjait.

Az Újpest FC sportigazgatója elmondta: a csapatnak új impulzusokra van szüksége a megújuláshoz.

Az Újpest FC ezúton is köszöni Mészöly Géza vezetőedző munkáját, illetve mindazt, amit a csapatért és a klubért tett, és további sok sikert kíván a magánéletben és a szakmai karrierje folytatásához egyaránt.

Az Újpest FC ma 13:00 órakor, a Megyeri úti klubszékházban tartandó sajtótájékoztató keretében mutatja be a csapat új vezetőedzőjét.

(forrás: ujpestfc.hu)

A játékosként 18-szoros válogatott szakember ezt követően a Vasasnál vállalt munkát, majd tavaly áprilisban visszatért Újpestre.

"Sajnálom, hogy edzői pályafutásom során második alkalommal kell idő előtt befejeznem a munkát Újpesten - fogalmazott közleményében Mészöly Géza. - A sors fura fintora, hogy ugyancsak másodszor fordul elő velem - korábban 2010 elején a Vasasnál -, hogy az általam vezetett csapat egy külföldi szakember befolyása alá került, akinek első döntései közé tartozott, hogy az én munkámtól eltekintsen."

A tréner hozzátette, menesztése még túl friss ahhoz, hogy teljes körűen értékelje a "válás körülményeit", ezért jövő szerdán, sajtótájékoztató keretében tájékoztatja a közvéleményt részletesen erről az ügyről.

"Azt viszont elöljáróban le szeretném szögezni, hogy az Újpest iránti elkötelezettségem töretlen, mert olyan szeretet kaptam a szurkolóktól ebben a második időszakban is, amely megfelelő érzelmi töltetet jelentett számomra és a játékosaimnak is. Köszönetet szeretnék mondani a szakmai stábomnak, és további sportsikereket kívánok az Újpestnek a bajnokságban" - tette hozzá.

A lila-fehérek az első fordulóban a Pápától kaptak ki, majd a Győrtől, a Siófoktól, legutóbb pedig, vasárnap a Pakstól szenvedtek vereséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.