Pekingért

Kormos és Makány: egy kvóta és egy újabb B-szintes

A "vizes" sportok újabb két fővel gyarapították a magyar olimpiai küldöttséget: műugrásban és úszásban is bővült az utazó keret.

2008.03.10 14:23MOB

A 3 méteres női műugrásban Kormos Villő is indulhat a pekingi olimpián – tudatta a nemzetközi szövetség (FINA) a magyar szövetséggel. A FINA kedvező döntéséről Gémesi László, a honi szövetség főtitkára tájékoztatta szombaton a Magyar Távirati Irodát. 

Jóllehet a versenyzők ebben a sportágban nem maguknak, hanem az országnak szerzik az ötkarikás kvótát, a hazai gyakorlat szerint a részvételi jogot kiharcoló indulhat a nyári játékokon. A magyar műugrók közül Barta Nóra már kvalifikálta magát az olimpiára. 

Kiss László szövetségi kapitány pedig arról tájékoztatta a MOB honlapját, hogy az Amerikában tanuló Makány Balázs 50 és 100 méter gyorsúszásban is elérte a B-szintet. A szakvezető tervei szerint a szintén B-szinten Takács Krisztián indulna az egyik sprintszámban, Makány a másikban. azaz egy fővel nő a válogatott létszáma. A szövetség vezetői hétfőn juttatják el az amerikai verseny hivatalos jegyzőkönyvét a Magyar Olimpiai Bizottságnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.