Az olaszok nyerték az orosz rulettet

Bombameglepetés: oroszok nélküli vízilabda-torna Pekingben

Az oroszok 1952 óta csak az 1984-es játékoktól maradtak távol. Most a korábbi kitűnő játékos Popov irányította gárda csak a távolból nézheti a legjobbak olimpiai csatáját.

2008.03.08 14:20MOB

Az elődöntőkhöz érkezett a férfi vízilabda olimpiai selejtező torna Aradon. A német és a görög válogatott szabadnapos volt pénteken, mivel mindkét csapat megnyerte a selejtező csoportját és bejutott az elődöntőbe, egyben megváltotta jegyét az olimpiára. 

A csoportok második és harmadik helyezettei keresztbe mérkőzték a másik két elődöntős pozícióért. A nap első rangadója az orosz-olasz találkozó hatalmas harcot hozott, hiszen aki ezt a találkozót elveszti az nem jut ki a pekingi olimpiára. 

Az olaszok Angelini és Sottani vezérletével, - mindketten háromszor voltak eredményesek -, egy góllal legyőzték az oroszokat, s így az athéni olimpiai bronzérmese nem jutott ki az olimpiára. Az oroszok 1952 óta csak az 1984-es játékoktól maradtak távol. 

Most a korábbi kitűnő játékos Popov irányította gárda csak a távolból nézheti a legjobbak olimpiai csatáját. A románok bizton remélték, hogy az otthon rendezett kvalifikációs tornán bejutnak a legjobb négy közé. A Kanada elleni találkozó végén mégis csalódást okoztak a mérkőzésre kilátogató 1500 nézőnek. 

A juharlevelesek különösen a második negyedben mutatott eredményes játékukkal legyőzték a románokat, s 1984 után ismét indulhatnak az olimpián. A románok 1996-ban játszottak legutóbb olimpiai játékokon. Így már teljes az olimpia mezőnye. 

Kína (rendező), Horvátország, Magyarország, Spanyolország (VB 1-3), Szerbia (Világliga), Montenegro (Európai kval.), Egyesült Államok (Pan Amerika), Ausztrália (Óceánia), Görögország, Németország, Kanada, Olaszország (Világ kval. torna) várja a március 22-i sorsolást. 

Eredmények: 

Férfi vízilabda olimpiai kvalifikációs torna, Arad 

Negyeddöntők:
 

Románia-Kanada 8-9 (2-0, 3-6, 1-2, 2-1), 
Oroszország-Olaszország 10-11 (2-3, 2-3, 3-3, 3-2)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.