Tripla boksz

Szenzációs magyarok - három újabb pekingi kvóta

Káté Gyula kijutott a pekingi olimpiára a Roseto degli Ambruzziban zajló első európai kvalifikációs ökölvívótornáról.

2008.03.01 12:02MTI

A magyar öklöző az elődöntőben a litván Egidijus Kavaliauskast verte 18-10-es pontozással. Az MTK világbajnoki és kétszeres Európa-bajnoki bronzérmese egyértelműen jobb volt ellenfelénél, végig irányította az összecsapást. 

Kátéé már a harmadik magyar kvóta pénteken, miután korábban Kalucza Norbert (51 kg) és Varga Miklós (60 kg) is győzött elődöntős meccsén.

Szili István pénteken nem szerzett olimpiai kvótát a Roseto degli Ambruzziban zajló első európai kvalifikációs ökölvívótornán, miután az elődöntőben kikapott brit ellenfelétől. 

Ugyanakkor ha szombaton győz a bronzcsatában, akkor még megszerezheti a részvételi jogot a pekingi játékokra. A 75 kg-ban szereplő kőszegi bokszoló az elődöntőben 17-9-es vereséget szenvedett James de Gale-től. Az összecsapás során igyekezett aktívan fellépni, de ütései nem voltak pontosak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.