NOB

Eltilthatják az orosz és fehérorosz sportolókat a 2024-es olimpiától

A NOB ugyanakkor nem mentette fel orosz tagjait.

2022.07.12 11:37MTI

Oroszország ukrajnai háborúja nyomán eltilthatják az orosz és fehérorosz sportolókat a 2024-es párizsi olimpiától Craig Reedie, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja szerint.

"Döntés fog születni arról, mi történjen ezzel a két országgal. Úgy vélem, az a közvélekedés, hogy nem kellene kvalifikálniuk" - fogalmazott a NOB korábbi alelnöke brit médiumoknak.

A háborúellenes szankciók részeként az orosz és fehérorosz sportolók kényszerből kihagyhatják az ötkarikás kvalifikációs versenyeket, Thomas Bach, a NOB elnöke májusban azt mondta, Oroszország részvétele még nem tisztázott.

A NOB ugyanakkor nem mentette fel orosz tagjait, és nem szankcionálta az Orosz Olimpiai Bizottságot.

Az olimpiai programban szereplő sportágak közül egyedül a kerékpár, a tenisz és a cselgáncs engedi semleges státuszban versenyezni orosz és fehérorosz sportolóit, Reedie viszont kételkedik abban, hogy ezen sportágak ötkarikás kvalifikációs eseményein részt vehetnek majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.