Olimpia

Peking 2022 - Két és fél milliónál is több Covid-tesztet végeztek el

A kínai házigazdák hangsúlyozták, hogy a covidos esetek alacsony száma bizonyítja a zárt buborékos szisztéma sikerét.

2022.03.17 06:30MTI

Több mint 2,5 millió Covid-tesztet végeztek el az idei pekingi téli olimpia és paralimpia résztvevőinek körében - derült ki az ötkarikás játékok szervezőinek összegzéséből.

Az insidethegames.biz ismertetője szerint együttesen 463 pozitív esetet regisztráltak. A tesztek túlnyomó többségét - 1,9 milliónál is többet - a téli olimpia előtti napokban és a versenyek idején végezték el január 23. és február 20. között, és 437 embernél mutatták ki a koronavírus jelenlétét. A március 4-től 13-ig lebonyolított paralimpia tesztadatai jóval kedvezőbben alakultak, hiszen csak 26 további pozitív esetet jelentettek.

A részletes beszámoló szerint a tesztek közül csaknem 151 ezer volt, amit a sportolóknál és a csapatokhoz tartozó hivatalos személyeknél végeztek el, s 206 esetben kaptak pozitív eredményt. Utóbbiak közül 132-t a repülőtéren, 74-et pedig az olimpiai zárt buborékrendszerben elvégzett szűrővizsgálatok nyomán rögzítettek. A játékok minden résztvevőjét elkülönítették a kínai lakosoktól, és bár a játékok résztvevői közül többen is túl szigorúnak mondták, olykor egyenesen drákóinak nevezték a szervezők Covid-ellenes intézkedéseit, különösen a pozitív tesztet produkálók elkülönítése esetében alkalmazott eljárást, maguk a kínai házigazdák azt hangsúlyozták, hogy a covidos esetek alacsony száma bizonyítja a zárt buborékos szisztéma sikerét - írta a portál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.