Peking 2022

NOB: 72 koronavírusos eset a tesztversenyeken

A NOB elégedett az eredményekkel, mivel a számok azt mutatják, hogy működik a játékok szervezői által kiadott Covid-kézikönyv.

2022.01.24 12:08MTI

A pekingi téli játékok január 4. és 22. között rendezett tesztversenyein közel 340 ezer elvégzett koronavírustesztből 72 pozitív esetet regisztrált a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB).

Az insidethegames.biz oldal szerint a NOB elégedett az eredményekkel, mivel a számok azt mutatják, hogy működik a játékok szervezői által kiadott Covid-kézikönyv.

A február 4-én kezdődő seregszemle alatt azok a tünetmentes sportolók, akiknek pozitív lett a tesztjük a repülőtéren, csak akkor hagyhatják el a karantént, ha fel tudnak mutatni két negatív eredményt, és e tesztek között legalább 24 órának kell eltelnie.

A NOB létrehozott egy orvosi szakértői testületet, amely áttekinti a koronavírusos eseteket. A több mint két hétig tartó sporteseményen a versenyzőket mindennap tesztelik majd.

A téli olimpia február 20-ig tart, a paralimpiát március 4. és 13. között rendezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.