Koronavírus-járvány

Kína szerint nincs veszélyben a jövő évi olimpia az omikron variáns miatt

Ugyan akadhatnak kihívások az új variáns miatt, de továbbra is úgy készülnek, hogy a játékokat "simán és eredményesen" bonyolítják majd le.

2021.11.30 12:23MTI

Kína szerint a koronavírus omikron változatának megjelenése ellenére nincs veszélyben a februári, pekingi téli olimpia megrendezése.

Az ország külügyminisztériumának egyik szóvivője kedden azt mondta: ugyan akadhatnak kihívások az új variáns miatt, de továbbra is úgy készülnek, hogy a játékokat "simán és eredményesen" bonyolítják majd le.

A szervezők szigorú koronavírus-protokollal készülnek a február 4. és 20. között sorra kerülő olimpiára, ennek része, hogy a sportolók csak a kijelölt buborékban tartózkodhatnak, külföldi szurkolók pedig nem érkezhetnek a játékokra. A világ legnépesebb országában tavaly óta szigorú intézkedésekkel próbálják elejét venni a járvány terjedésének, kedden az illetékesek mindössze 21 fertőzést jelentettek.

Az omikron Afrika déli részén bukkant fel, de már más földrészeken, így Európában is megjelent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.