Olimpia

Peking 2022 - Okoságyak is várják a sportolókat

Az olimpiai falu lakói az okoságyak mellett robotokat is használhatnak majd, amelyek négy perc alatt képesek kávébabot őrölni és italt főzni.

2021.11.18 01:30MTI

"Intelligens" fekvőhelyeket helyeznek el a pekingi olimpiai faluban, a februári téli játékokon résztvevők szobáiban - írta a Global Times angol nyelvű kínai újság.

A lap szerint az okoságyakat szenzorokkal szerelik fel, amelyek többek között mérik a pulzust, rögzítik a be- és kilégzések számát, és a kapott adatok alapján elkészítik a sportolók egészségi lapját, amely segíthet az edzőknek nyomon követni a versenyzők fizikai állapotát. Az ágyak matracai a test ívéhez igazodnak, és különböző pozíciókba mozgathatók, hogy a legjobb tartást biztosítsák a gerincnek.

Az olimpiai falu lakói az okoságyak mellett robotokat is használhatnak majd, amelyek négy perc alatt képesek kávébabot őrölni és italt főzni, akár 300 kilós terhet szállítani, illetve az érdeklődőknek utat mutatni a sportlétesítmények felé.

A pekingi olimpiai játékokat 2022. február 4. és 20. között rendezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.