Olimpia

Peking 2022 - Emlékérmék a 24. téli olimpiára

Kína emlékérméket hoz forgalomba a héten abból az alkalomból, hogy Peking rendezi a 2022-es téli olimpiát.

2020.12.03 05:30MTI

Az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz híre szerint a Kínai Népi Bank bocsátja ki az arany és ezüst érméket, amelyek törvényes fizetőeszközként is használhatók.

A készlet darabjainak előlapján a 2022-es havas-jeges játékok hivatalos emblémája látható, amelyet a Nagy Fal mintázata és hópelyhek díszítenek. A hátoldalát különböző képek, kínai betűjelek díszítik, s a 24. téli olimpia felirata olvasható.

Az érmék legértékesebb - 60 milliméter átmérőjű - darabjai 150 gramm tiszta aranyat tartalmaznak, ezek névértéke 304 dollár, s összesen ezer példányt állítottak elő belőlük.

A pekingi olimpia 2022. február 4-én kezdődik és február 22-én zárul.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.