Gyász

Elhunyt a világ legidősebb olimpiai érmese

Hét hónappal és 28 nappal századik születésnapja után meghalt a texasi San Antonióban az amerikai John Russell, a világ legidősebb olimpiai érmese, aki 1952-ben, Helsinkiben harmadik lett az amerikai csapat tagjaként díjugratásban.

2020.10.09 12:25MTI

Russell augusztus közepén örökölte meg a korelnöki címet, amikor négy és fél hónappal 101. születésnapja előtt elhunyt a 4x400 méteres váltóval az 1948-as londoni játékon bronzérmes svéd futó, Folke Alnevik - emlékeztet rá az olimpiai sportokra szakosodott insidethegames.biz oldal.

A legidősebb élő olimpiai érmes - egyben a legidősebb ötkarikás győztes - ma Keleti Ágnes, az ötszörös olimpiai bajnok magyar tornász, aki január 9-én lesz kereken százesztendős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.