Út a csúcsra

Különleges olimpiai lámpással a Mount Everestre

A különleges lámpásra épp azért volt szükség, hogy a láng 8850 méter magasan se aludjon el.

2008.01.17 15:45MOB

Bemutatták Kínában az olimpiai fáklyát, illetve egy lámpást, amellyel a lángot viszik majd Athénből Pekingbe. A tüzet március 24-én gyújtják meg az ókori olimpiák helyszínén. Innen 22 ezer fáklyahordó viszi majd az idei nyári játékok helyszínére. 

Az ugyanolyan tréningruhába öltözött futók öt kontinensen összesen 137 ezer kilométert tesznek meg 130 nap alatt. Ilyen hosszú útja még sosem volt az olimpiai lángnak, amelyet a Mount Everestre is felvisznek. A különleges lámpásra épp azért volt szükség, hogy a láng 8850 méter magasan se aludjon el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.