Olimpia-Rio2016

Az ok, amiért néhány olimpiai úszó két úszósapkát visel

Először éppen Hosszú Katinka kapcsán merült fel, hogy miért visel két úszósapkát. De aztán kiderült, többen is így tesznek.

2016.08.13 19:15ma.hu
Screenshot

Úgy tűnik, az amerikaiak nem tudták megemészteni, hogy Hosszú Katinka és amerikai edzője ilyen hatalmas sikereket érnek el a riói olimpián, úgy, hogy még csak nem is doppingol a magyar sportoló. Ugyanis elővették a kérdést, hogy miért visel egyszerre kettő úszósapkát.

Annak ellenére, hogy már az is számít, milyen anyagból van az úszódressz, milyen módon ugrik valaki a vízbe, és mennyi haj van a fején, abban hogy milyen eredménnyel ússza át a medencét. Még csak most tűnt fel sokaknak, hogy egyesek pedig két úszósapkát is viselnek.

Elsőként az SB Nation szólta meg Katinkát, hogy miért viseli duplán, mindazonáltal, koránt sincs egyedül, még az amerikai úszók közül is többen, Michael Phelps is így tesz.

Bár úgy tűnik, hogy egy plusz réteg hátrányt okozhat, kiderült, hogy egyrészt segít megtartani a szemüveget, hogy az ne essen le az úszó fejéről, másrészt a két úszósapka két különböző anyagból készül, amelyek tulajdonképpen kiegészítik egymást.

Az első sapka jellemzően latex anyagú, jobban megmarad a fejen, viszont gyűrődik, ezért tesznek rá egy szilikon úszósapkát is. Nincs ránc, az úszó gyorsabb lehet.

MTI Fotó


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.