Olimpia-Rio2016

Miért nem kapnak a riói olimpián virágot a dobogósok?

A riói olimpiát sok furcsaság jellemzi, lila foltok a köpölyözéstől, zöld uszodavíz, most pedig újabb dolog merül fel: a hagyományokkal ellentétben itt miért nincsenek virágok?

2016.08.13 15:31MTI
Londonban kaptak

A köpölyözésmániáról és az elzöldült vízről már a ma.hu is írt, most újabb kérdés merült fel a riói olimpiával kapcsolatban: miért nem kapnak virágot a dobogós sportolók?

Bár pazar volt a megnyitó, már ott se nagyon tűntek fel a buja csokrok, ráadásul pont Brazíliában ne lennének egzotikus virágok?

Mint kiderült, a fenntarthatóság jegyében nincsenek. A riói olimpia szóvívője szerint pazarlás lenne az egész, és teljesen feleslegesen szemétbe kerülnének a drága pénzen megvett növények.

Helyette inkább egy színes szobrot is kapnak a sportolók, amit a logóról mintáztak. Ezeket nem kell kidobniuk az olimpikonoknak és virágokat csak a legszükségesebb esetben helyeznek ki a helyszínekre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.