Rio 2016

Hosszú országos csúccsal elődöntős 200 méter háton - mi a titka?

A Brazíliában már három aranyat nyert Hosszú Katinka ismét országos csúcsot úszott, míg György Réka az előfutamban hetedik lett, így nem folytatja a versenyzést.

2016.08.11 20:05MTI

A 200 és 400 vegyesen, valamint 100 háton is friss ötkarikás bajnok Hosszú magabiztosan, 2:06.09 perces idővel nyerte az előfutamot, amelyben György 2:12.99 perccel hetedik lett. Az eddigi magyar rekordot szintén Hosszú tartotta 2:06.18 perccel, amelyet a tavalyi kazanyi világbajnokságon ért el.

Hosszú így az első helyen jutott be az elődöntőbe, amelyet péntek hajnali fél négykor rendeznek. György Réka 22. lett.

Kutató: Hosszú Katinka az edzések helyett is versenyez

Fotók: MTI Illyés Tibor

Hencsei Pál olimpiakutató szerint a riói olimpián eddig három aranyérmet szerző Hosszú Katinka sikereiben jelentős szerepet játszik az állandó versenyzés.

A kutató csütörtökön az M1 aktuális csatornán emlékeztetett arra, hogy az úszónő a londoni olimpián csak negyedik helyezést ért el, és akkor az is felmerült benne, hogy visszavonul.

Később azonban meggondolta magát, és edzőjével, Shane Tusuppal olyan sajátos edzéstervet alakított ki, amelynek lényege, hogy folyamatosan versenyre készülnek - mondta Hencsei Pál. Hozzátette: végigjárják a világot és ezzel az állandó versenyzéssel "felkészülnek a világversenyekre olyan formában, hogy modelleznek mindent".

Ez azt jelenti, hogy felkészülnek az esetleges időjárási vagy egészségügyi kihívásokra, illetve a több egymást követő megmérettetésre - jegyezte meg az olimpiakutató.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.