Rio 2016

Cselgáncs, kard: nyolcaddöntősök vagyunk

A kardozó Márton Anna és a cselgáncsozó Ungvári is bent van.

2016.08.08 16:17MTI

Bejutott a nyolcaddöntőbe Márton Anna a riói olimpiai hétfői női kardversenyében.

A magyar vívó a legjobb 32 között kezdett, az ellenfele a venezuelai Alejandra Benitez Romero volt. Az asszó 15-14-es magyar sikert hozott úgy, hogy Márton már 14-8-ra is vezetett.

Márton következő ellenfele a francia Manon Brunet lesz magyar idő szerint 17 órakor.

Ungvári is nyolcaddöntős a cselgáncstornán

Karakas Hedvig után Ungvári Miklós is győzött első meccsén, s ezzel bejutott a férfi cselgáncsozók 73 kg-os súlycsoportjának nyolcaddöntőjébe a riói olimpia hétfői versenynapján. A londoni olimpián 66 kg-ban ezüstérmes magyar dzsúdós az idei Eb-n 17. Nuno Saraivával kezdett. A bíró fél perc elteltével megintette a 35 éves Ungvárit, akit azonban ez nem zavart meg, türelmesen kereste a fogás lehetőségét a nála 13 évvel fiatalabb portugállal szemben. Előbb egy hosszú, de eredménytelen földharc következett, majd jukót érően vitte le ellenfelét. Ungvári továbbra is kezdeményezőbb maradt, folyamatosan leszorításokkal próbálkozott. Egy ilyen során - bár az idő már lejárt - végigvihette az akciót, amiért vazaarit kapott. Ungvári - akárcsak négy éve - jelezte, hogy csak a verseny végén kíván nyilatkozni. A ceglédi versenyző a 16 között a holland Dex Elmonddal találkozik, aki első meccsén vazaarival verte az üzbég Mirali Saripovot. Ungvári 4-3-ra vezet kettejük különpárharcában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.