Rio 2016

1000. aranyára vár az USA

Az Egyesült Államok csapata a riói olimpián szerezheti meg az ország 1000. aranyérmét, s az olimpiák történetében az amerikaiak lehetnek az elsők, akik ezt elérik.

2016.08.07 12:08MTI

Az 1000. aranyhoz még 22-re van szükségük a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerint, de az Egyesült Államok olimpiai küldöttsége egy sajtótájékoztatón közölte, nem teljesen egyértelmű, hogy eddig hány aranyat szereztek.

Kérdéses például az amúgy osztrák Julius Lenhart tornász 1904-es St. Louis-i elsősége, mert egy philadelphiai klub versenyzőjeként állt rajthoz, s ezért az Egyesült Államok saját csapatában tartotta nyilván.

Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottságának marketingvezetője, Lisa Baird elmondta, hogy ezzel együtt készülnek "valami különlegességgel" az ezredik arany megünneplésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.