Olimpia

Már nincs kórházban Sárosi Laura, csütörtökön mehet Rióba

Sárosi Laurát kedden vitték kórházba vakbélgyulladás gyanújával, de már hazaengedték.

2016.07.29 20:44MTI

Otthon" – írta közösségi oldalán pénteken délelőtt a sportoló, aki húsz év után szerzett olimpiai kvótát magyar tollaslabdázóként.

Sárosi Laurára csütörtökön azt nyilatkozta, hogy valószínűleg vírusos hasi nyirokcsomó-gyulladás okozta a panaszait, amelyek vakbélgyulladásra utaltak. Pár nap diéta és pihenés vár rá, a tervek szerint jövő csütörtökön utazik Rióba.

A tollaslabdázók augusztus 11-én kezdik meg szereplésüket az ötkarikás játékokon. A világranglistán 65. magyar versenyző az olimpián az indiai Pusarla Venkata Sindhu (10.), valamint a kanadai Michelle Li (20.) társaságában szerepel az M csoportban. Előbbivel még nem találkozott, míg a pánamerikai bajnoktól július elején két szettben kikapott egy kanadai verseny negyeddöntőjében.

A férfi és női egyéni versenyben is 13 csoport van, amelyekből a csoportgyőztesek jutnak tovább. Az első három kiemelt versenyző csoportjának győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a tíz másik csoportelső egymással mérkőzik a nyolc közé jutásért.

Legutóbb 1996-ban, az atlantai olimpián szerepelt magyar tollaslabdázó, akkor Ódor Andrea indult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.