Rio 2016

Az ausztrálok nem kérnek az olimpiai faluból

Durva hiányosságokkal találkoztak az ausztrálok az olimpiai faluban, úgyhogy három napig máshogy oldják meg a szállást. A javításokat több csapat is saját zsebből finanszírozza.

2016.07.24 19:21MTI

Kivitelezési hiányosságokra hivatkozva egyelőre nem költöznek be az ausztrál sportolók az olimpiai faluba Rio de Janeiróban. Kitty Chiller, a küldöttség vezetője közölte, hogy a villanyvezetékek több helyen kilógnak a falból, a vízvezetékek szivárognak, a vécék pedig el vannak dugulva. "Több mint ezer embert mozgósítottak az utolsó pillanatban, hogy megoldják a problémákat, ez azonban nem sikerült" - jelentette ki Kitty Chiller, hozzátéve, hogy a következő három napban érkező sportolóikat másutt helyezik el.

A The Sydney Morning Herald című ausztrál lap lakhatatlan szobákról számolt be. Az ország küldöttsége csütörtökön kezdte volna meg a beköltözést, de egyelőre közeli szállodákban bérelnek szobákat. A Folha de Sao Paulo című brazil napilap értesülése szerint az amerikai, olasz és holland delegációk saját zsebből fizették ki a szálláshelyük lakhatóvá tételét. Az apartmanok spártaian egyszerű berendezését már korábban is szóvá tették a sajtóorgánumok, például hogy több szobában is csak műanyag szekrények vannak. Az olimpiai faluban körülbelül 10 500 sportoló és 7000 fős személyzet tartózkodik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.