Egyenruha

Rio 2016 - Megérkezett az első szállítmány a magyar csapat sportruházatából

Megérkezett Magyarországra a közbeszerzést májusban megnyerő adidas sportszergyártó cégnek a magyar olimpiai csapat sportruházatát tartalmazó első szállítmánya.

2016.06.10 07:31MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint a német vállalat minden magyar sportolónak négy kollekciót készített: az eredményhirdetéseknél használatos, úgynevezett podium weart, a klasszikus nemzeti megjelenést biztosító presentation weart, az edzéseken használatos training weart és a lazább village weart.

A versenyzők jelentős része a sportágspecifikus felszerelést, azaz versenyruházatot is ettől a cégtől kapja, ám vannak olyan sportágak - mint például a kajak-kenu, az úszás, vagy az atlétika -, melyekben a magyar sportolók más dresszekben, felszerelésekben versenyeznek. Előtte és utána viszont ők is az adidas kollekcióját viselik majd az olimpián, mert ez a magyar olimpiai csapat hivatalos sportruházata.

Siklós Erik, a MOB marketing- és kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta: a többi cég semmilyen formában nem kapcsolhatja össze kommunikációjában a márkáját a magyar olimpiai csapattal.

Az adidas tavaly augusztusban, egy évvel az olimpia rajtja előtt látványos showműsor keretében mutatta be tervezett kollekcióját. A japán alapanyagból készült, magyar motívumokat is tartalmazó ruházat domináns színárnyalata a méregzöld, s mellette még az almazöld kap szerepet.

A világcég hat ország - Magyarország mellett még Németország, Nagy-Britannia, Ausztrália, Etiópia, valamint Trinidad és Tobago - sportolóit öltözteti Rio de Janeiróban. Közülük a németen kívül a magyar olimpiai válogatott az egyetlen, amely 1968 óta mindig az adidas szerelésében szerepelt a nyári játékokon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.