Olimpia

Rio 2016 - A brazilok gőzerővel készülnek

Bőséggel van még teendő, de például a súlyemelőcsarnokban akár már most megkezdődhetnének a küzdelmek.

2015.12.16 13:31MTI

A Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) főigazgatója szerint a riói olimpiával kapcsolatosan a legnagyobb kihívás most annak a biztosítása, hogy a jelentős költségvetési megszorítás a sportot ne érintse hátrányosan.

Ádámfi Attila azután nyilatkozott erről az MTI-nek, hogy hazaérkezett a brazil városból, ahol az IWF technikai delegátusaként ellenőrizte, miként állnak az ötkarikás játékok súlyemelőversenyeinek előkészületei.

A főigazgató, akinek a súlyemelés riói lebonyolítását segítő technológiát is jóvá kellett hagynia, elmondta, hogy a szükséges munkálatok javában tartanak, a brazilok gőzerővel készülnek az augusztusi olimpiára. Bőséggel van még teendő, de például a súlyemelőcsarnokban akár már most megkezdődhetnének a küzdelmek - fogalmazott.

Éppen a látogatásuk alatt zajlott - még nem a majdani színhelyen - az ökölvívás tesztversenye a súlyemelésnek is otthont adó Riocentro komplexumban, így találkoztak az egyetlen magyar résztvevővel, a bronzérmet szerző Szatmári Petrával és edzőjével, Balzsay Károllyal is - mesélte Ádámfi Attila. Hozzátette, hogy az olimpiai ökölvívócsarnok még messze nincs kész, de éjjel-nappal dolgoznak rajta.

"Ez egész Rióra jellemző, különösen az olimpia központjának számító Barra városrészt nevezném egyetlen nagy építkezésnek" - mondta.

A főigazgató Limát is felkereste. Jose Quinonesnek, a perui olimpiai bizottság elnökének meghívására utazott át a dél-amerikai súlyemelő-bajnokságra, ahol találkozott Ivan Dibos perui NOB-taggal is.

Mint ismert, 2017 szeptemberében Limában fogja eldönteni a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, hogy a négy jelentkező város, Budapest, Róma, Párizs és Los Angeles közül melyik rendezheti a 2024-es olimpiát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.