Rio 2016

A kézilabda is csatlakozott a tiltott fogadások elleni programhoz

A kézilabda is csatlakozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (MOB) által létrehozott, a tiltott fogadások kiszűrését célzó programhoz (IBIS).

2015.07.10 04:30MTI

Az IBIS-t már a tavaly februári, szocsi téli játékok alatt is működtette a NOB, a következő állomás pedig a 2016-os Rio de Janeiró-i nyári olimpia lesz.

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) honlapján jelentette be, hogy tagja lett a rendszernek. Az IBIS-hez mind a 28 nyári olimpiai sportági szövetség csatlakozik vagy már csatlakozott.

A labdarúgók szintén társultak a csalások kiszűrésére, ám a riói játékokon a saját nemzetközi szövetségük (FIFA) által működtetett rendszert is alkalmazzák majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.