Magyarországon szinte minden korszerűtlen

Néhány magyar olimpikon elszámolta magát - állítja a sportpszichológus

Néhány magyar olimpikon elszámolta magát Pekingben - állítja Lénárt Ágota, a magyar ötkarikás küldöttség sportpszichológusa.

2008.08.23 17:00MTI

Lénárt Ágota a T-Mobile olimpiai hírszolgálatnak elmondta: a magyar sportolók pekingi kudarcának nem az az egyetlen magyarázata, hogy "anyámasszony katonájaként" mentek a csatába. 

Az a tapasztalata és a versenyzők megnyilatkozásai is arra utalnak, hogy Magyarországon szinte minden korszerűtlen: a létesítmények, az edzésmódszerek és az egészségügyi ellátás is, és ehhez jött még a balszerencsék sorozata. Hozzátette: tény, hogy a magyar versenyzőket nyomasztotta a kínai túlerő és néhányan úgy érezték, ha hazai ellenfelet kapnak, csak veszíthetnek. 

A sportpszichológus úgy véli, több magyar olimpikon elszámolta magát: "Kevesebb nagy ellenfélre számítottak és nagyon meglepődtek, amikor olyanok kerültek eléjük, akik eddig mögöttük sorakoztak." Lénárt Ágota arra is felhívta a figyelmet, hogy a sportpszichológusok alkalmazása terén a franciák és a spanyolok is előrébb tartanak, az Egyesült Államokban pedig kifejezetten nagy hangsúlyt fektetnek a mentális tréningre. "Elhúzott tőlünk a világ, rá kellene kapcsolni, hogy ne kerüljünk behozhatatlan hátrányba" - jelentette ki a magyar delegáció sportpszichológusa.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.