Egy kis csalódás...

Csak ötödik lett a Kammerer, Kucsera duó kajak 1000 méteren

Az esélyesként indult Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor kajakpáros a várakozásoktól messze elmaradva ötödik lett 1000 m-en a pekingi ötkarikás játékokon.

2008.08.22 11:02MTI

A rutinos, negyedik olimpiáján szereplő és háromszoros bajnok Kammerer - a magyar csapat zászlóvivője - újonc társával egyértelműen azzal a céllal érkezett a kínai fővárosba, hogy a hosszabb távon a dobogó legfelső fokára állhasson.

A kettős 2006-ban világbajnok, tavaly pedig Európa-bajnok lett, idén pedig a szegedi Vk-n aratott nagyszerű sikerrel hangolt Pekingre. Persze rajtuk kívül volt más is a mezőnyben, aki az aranyra pályázott, például a friss Eb-győztes dánok, a vb-címvédő franciák és a németek.

Hogy a feszültség tovább fokozódjon, az első rajt nem sikerült, másodikra aztán már eljött a mezőny, s a magyarok egyből az élre állak és a hajráig tartották is vezető helyüket úgy, hogy 500 m-nél már két hajóhossz volt az előnyük.

Még 750-nél is ők álltak az élen, ekkor azonban fokozatosan lassulni kezdett a hajójuk, az erejüket jobban beosztó németek, dánok, olaszok és lengyelek is elmentek mellettük, ők pedig már nem tudtak újítani, így a remélt győzelem helyett még a dobogóról is leszorultak.


Az MTV online olimpiai TV adása

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.