Csehben nincs hiányérzet, s már menne haza

Cseh Laci: A jobbtól nem szégyen kikapni

Cseh László az ezüstéremmel elégedett, de jobb időt akart úszni 200 m vegyesen az 1:56.52 perces Európa-csúcsnál a pekingi olimpián. Ugyanakkor nincs hiányérzete a három második hely után, s nem akar "átváltási árfolyamokkal" foglalkozni.

2008.08.15 15:42MTI, Fotó: MTI
Cseh László három ezüstérme - Fotó: MTI

A Kőbánya SC világ- és Európa-bajnoka az MTI kérdésére elmondta, hogy az ötkarikás játékok előtt nem remélte, háromszor is dobogóra állhat. "Természetesen az én fejemben voltak helyezések és idők, amiket nem osztottam meg a külvilággal. Három ezüstéremre nem mertem gondolni. Reméltem, hogy a két vegyesen sikerülhet, a pillangó pedig olyan jól ment, hogy az számomra is óriási meglepetés volt." 

Cseh teljesítményével kapcsolatban a visszatérő kérdés, hogy mindháromszor Michael Phelps mögött végzett a második helyen. "A jobbtól nem szégyen kikapni. Phelps nagyszerű versenyzőalkat, ahányszor láttam, mindig a maximumot igyekezett nyújtani. Rendkívül állóképes, rengeteg számban tud indulni, s mindegyikben a csúcsra törni." 

Cseh nem kívánt azzal foglalkozni, hogy a három ezüstöt elcserélné-e egy aranyra. "Nem érdemes átváltási árfolyamokkal foglalkozni, én most teljesen elégedett vagyok a teljesítményemmel." 

A 200 m vegyes kamikazetaktikájáról Cseh elmondta, Lochte kifárasztása volt a cél. "Azért kezdtem jobban bele, hogy hátha elfárad, hiszen ő előtte úszott egy 200 hátat. Még jobb időt akartam úszni, de a helyezéssel elégedett vagyok. Elég rendesen elfáradtam, verseny után azonnal jöttek az interjúk, aztán eredményhirdetésre kellett menni, ez sokat kivett belőlem." 

Cseh elárulta, megfogadja Turi György tanácsát, hogy januárig ne is menjen le az uszodába. "Azért persze egy-két könnyű edzésre majd lenézek. Szeretnék már hazamenni, sok volt az edzőtábor és a verseny, jó lenne már otthon lenni. Kell egy kis pihenés, hiszen közel hat éve ott vagyok az élmezőnyben, minden évben volt két nagy verseny."

Az MTV online olimpiai TV adása!

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.