Végre valami vívásban

Mincza-Nébald Ildikó elődöntős női párbajtőrben

A 16 között a kanadai Sherraine Schalmot szoros asszóban, majd pedig a 8 között a német Imke Duplitzert nagyon simán verve jutott az elődöntőbe Mincza-Nébald Ildikó a pekingi olimpiai női egyéni párbajtőr versenyében.

2008.08.13 10:49MTI/Dechert Áron, ma.hu

A magyar vívó második asszója is roncsolta az idegeket, ahogy a hongkongi Jeung Csuj Ling ellen, egy fordulóval korábban, úgy ezúttal is hátrányból fordítva, nagy küzdelemben nyert, érthető volt a végén a második ökölbe szorításos örömsikoly.
 
Mincza-Nébaldnak volt törleszteni valója a kanadaival szemben, négy éve, Athénban ugyanis éppen vele vívta a csapatversenyben az utolsó asszót, és a ráadásban ellenfele - akkor még Mackay néven - adott tust, ezzel a magyarok nem jutottak be az elődöntőbe. 

Most Schalm kezdett jobban, egy-két tussal vezetett egészen 8-8-ig, de azután is mindig ő lépett el egy-egy találattal. 12-12-t követően viszont fordult a kocka, Mincza-Nébald kétszer megszúrta ellenfelét, aki ugyan még szépített, de a végén mégis a magyar párbajtőröző örülhetett. 

A 8 között a német Duplitzer várt Ildikóra, akit nagyon szép, higgadt vívással győzött le. Ebben az asszóban végre megnyugodott Mincza-Nébald, és valódi tudását volt képes kivinni a pástra. 

Ennek meg is lett az eredménye, hiszen végig vezetve, nagyon magabiztosan győzött le Ildikó, és kora délután az elődöntőben már az érdemért küzdhet. 

Eredmények: 

a 32 Mincza-Nébald Ildikó-Jeung Csuj Ling (hongkongi) 15-11 

a 16 között Mincza-Nébald - Sherraine Schalm (kanadai) 15-13 

a 8 között Mincza-Nébald – Imke Duplitzer (német) 15-11

Az MTV online olimpiai TV adása

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.