Mi történt?

Kiesett a Varga, Hirling kétpárevezős egység

Nem jutott a csütörtöki középdöntőbe a Varga Tamás, Hirling Zsolt egység a könnyűsúlyú kétpárevezősök versenyében a pekingi olimpián.

2008.08.12 11:01Dechert Áron, ma.hu

A világ - és Európa-bajnok egység stílszerűen fogalmazva: nagy reményekkel érkezett a reményfutamba, hiszen az előfutam után úgy érezte a páros, hogy nincsenek rossz formában. Elmondásuk szerint nem tudják megmagyarázni, hogy mi történt velük az előfutam végén, de fogadkoztak: a reményfutamban nem lesz gond.

Nos, a cél előtt 200 méterig valóban semmi probléma nem volt, hiszem magabiztosan vezetett a magyar egység. Aztán az utolsó 200 méteren valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag lelassult a magyar páros, és végül visszaestek az első helyről a negyedikre.


A Varga, Hirling duó az éremszerzés reményében utazott a kínai fővárosba, így szereplése egyértelműen csalódás. A folytatásban már csak a 13-20. helyért küzdhet.

"Azt a taktikát beszéltük meg, hogy induljanak el keményen és aztán húzzák végig a távot. Egy ideig ezt sikerült tartaniuk, a végére azonban teljesen "elfogytak", számomra teljesen érthetetlenül. Ebben a mezőnyben kötelező lett volna a győzelem, nem tudom, hogy mi történt" - mondta a befutó után az Kiss László, a kettős edzője, aki egyelőre még nem tudott beszélni tanítványaival, ők ugyanis hosszú levezetésre indultak.

Az MTV online olimpiai TV adása

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.