Phelpsnek nyolc?

A bajuszkirály lesz Peking hőse? - Cseh Laci megállítaná

Szinte nincs olyan szakértő, aki szerint nem Michael Phelps lesz a 2008-as Olimpiai Játékok legnagyobb sztárja. Ha minden jól megy, az amerikai úszó az ötkarikás játékok történetének legsikeresebb versenyzője lehet.

2008.08.08 07:40ma.hu

Az akkor mindössze 19 éves Michael Phelps Athénból hat arannyal és két bronzéremmel távozott. Öröme mégsem lehetett teljes, hiszen az egy Olimpián nyert legtöbb aranyéremmel büszkélkedő Mark Spitz rekordját nem tudta megdönteni. Spitz Münchenben hét arannyal zárt (előtte Mexikóban szintén nyert kettőt).

Phelps eszméletlenül nagy sztár az Egyesület Államokban. Nem véletlenül bulizták ki az amerikaiak, hogy a pekingi úszódöntők helyi idő szerint délelőtt legyenek – történetesen az esti főműsoridő az USA-ban.

Phelps Pekingben nyolc számban indul, és „merjünk nagyot álmodni” alapon nyolc arannyal kalkulál. Igaz, korábbi eredményei alapján nem álomkategória a nyolc elsőség elérése – avagy irány a halhatatlanság és az örök dicsőség!

Atomerő


Michael Phelps emellett az Olimpiai Játékok legsikeresebb sportolója is lehet, hiszen Spitz – és Paavo Nurmi, Larisa Latinyina, valamint Carl Lewis – kilenc olimpiai aranyéremmel rendelkezik. A meglévő hat ötkarikás diadal mellé három szinte garantált, kérdés, mi lesz a többi öt számban.

„Phelps meg tudja dönteni a csúcsomat” – mondta Mark Spitz, akihez hasonlóan Phelps is bajuszt növesztett. „Egyre erősebb, és ha nem jön közbe váratlan betegség, vagy valami előre nem látható körülmény, meglesz neki a nyolc” – folytatta a legenda.

Ehhez persze másoknak is lesz egy két szava, mindjárt augusztus 10-én, vasárnap. Magyar idő szerint hajnali négykor rajtol a 400 méter vegyes döntője – ébresztőórákat beállítani! –, ahol Phelpset honfitársa, Ryan Lochte, és a mi Cseh Lacink is megszorongathat. Ha pedig a magyar fiúnak nem csak megszorongatnia sikerülne…

Amerika új királya


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.