Szocsi 2014

Miklós Edit volt a szerdai olimpiai nap magyar sztárja

Miklós Edit nagyszerű teljesítményt nyújtva a hetedik helyen végzett a női alpesi sízők lesikló számában a szocsi téli olimpia szerdai versenynapján, ezzel minden idők legjobb magyar alpesi eredményét érte el az ötkarikás játékok történetében.

2014.02.12 20:55MTI

A csíkszeredai születésű versenyző - aki hétfőn 16. volt szuperkombinációban - 1:42.28 perces eredménnyel zárt, ezzel néhány percig a pontszerzést érő hatodik helyen állt, az utána lecsúszó norvég Lotte Smiseth Sejersted azonban gyorsabb volt nála.

Miklós Edit a verseny után azt mondta, nem bántja az, hogy végül nem szerzett olimpiai pontot, amit előző nap célként fogalmazott meg.

"Nem szabad emiatt elégedetlennek lenni, mert ez így is jó - utalt keddi nyilatkozatára, majd hozzátette: "mindenkinek bebizonyítottam, hogy nem a levegőbe beszéltem".

A női lesiklóverseny egyébként történelmi holtversennyel zárult, az ötkarikás játékok alpesisí-versenyei során először volt arra példa, hogy két síző nyakába is aranyérem került: a szlovén Tina Maze és a svájci Dominique Gisin egyaránt 1:41.57 perc alatt ért le a pályán. A szám másik magyar indulója, Berecz Anna 35. lett.

A szerdai versenynapon az északi összetettben papírforma német siker született, a világbajnok Eric Frenzel esélyeshez méltóan nyerte a normálsáncos síugrásból és a 10 kilométeres szabadstílusú sífutásból álló egyéni számot. A férfi gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyében Stefan Groothuis győzött - vagyis folytatódott az eddigi öt számból már négyet megnyerő hollandok sikersorozata -, míg szánkóban, a férfiak kettes küzdelmében a német Tobias Wendl, Tobias Arlt duó diadalmaskodott. A női hódeszkások félcső számában Kaitlyn Farrington révén amerikai siker született, műkorcsolyában a párosoknál pedig a Tatyjana Voloszozsar, Makszim Tranykov orosz kettős nyakába került az aranyérem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.