Szocsi 2014

Bombameglepetés a férfi lesiklásban!

Matthias Mayernek - akinek az édesapja, Helmut Mayer ötkarikás ezüstérmes volt 1988-ban szuper-óriásműlesiklásban - szocsi szereplése előtt igazán kiugró nemzetközi eredménye nem volt.

2014.02.09 10:36MTI
Forrás: http://www.sochi2014.com

Jóval esélyesebbnek számító riválisait megelőzve az osztrák Matthias Mayer nyerte a férfi lesiklást - az alpesi sízők nyitóversenyét - az oroszországi Szocsiban zajló téli olimpián.

A vasárnap reggeli viadalon, amelyet a Krasznaja Poljana (Vörös Tisztás) legnagyobb télisport-központjában, a Roza Hutor sícentrumban rendeztek meg, a 23 éves Mayer az olasz Christof Innerhofert és a norvég Kjetil Jansrudot megelőzve diadalmaskodott. A vert mezőnyben végzett ugyanakkor egy másik norvég, a fő favoritként emlegetett Aksel Lund Svindal és az amerikai Bode Miller is.

Matthias Mayernek - akinek az édesapja, Helmut Mayer ötkarikás ezüstérmes volt 1988-ban szuper-óriásműlesiklásban - szocsi szereplése előtt igazán kiugró nemzetközi eredménye nem volt, legjobbjaként egy szuper-G-ben elért világbajnoki ötödik helyezést jegyzett 2013-ból. Ő Ausztria hetedik olimpiai aranyérmese férfi lesiklásban, előtte ebben a számban legutóbb 2002-ben avattak osztrák győztest Fritz Strobl személyében.

Eredmények:

Alpesi sí, férfi lesiklás, olimpiai bajnok:
Matthias Mayer (Ausztria) 2:06.23 p
2. Christof Innerhofer (Olaszország) 2:06.29
3. Kjetil Jansrud (Norvégia) 2:06.33

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.