Szocsi

Műkorcsolyában az oroszok járnak az élen

Az első két részverseny után a házigazda orosz válogatott vezet a játékokon most debütáló műkorcsolya csapatversenyben a szocsi téli olimpián.

2014.02.06 20:33MTI

Bár az ötkarikás esemény hivatalosan csak pénteken veszi kezdetét, a csütörtöki napon is rendeztek már versenyeket, többek között a férfiak és párosok azon rövidprogramját, amely a csapatversenybe számít bele a műkorcsolyázóknál.

A férfiaknál Torino olimpiai bajnoka, a háromszoros világ- és hétszeres Európa-bajnok Jevgenyij Pljuscsenko második lett a japán Hanju Juzuru mögött, de a világbajnok páros, Tatyjana Volosszosar és Makszim Trankov az élre repítette az oroszokat.

Az élcsoport a férfiak és a párosok rövidprogramja után:
1. Oroszország 19 pont
2. Kanada 17
3. Kína 15

a csapatverseny további programja:
szombat:
jégtánc rövidprogram 15.30,
női rövidprogram 17.10,
páros kűr 19.05

vasárnap:
férfi kűr 16.00,
női kűr 17.05,
jégtánc kűr 18.10

A csapatversenyben tíz nemzet küzdhet meg az aranyéremért úgy, hogy mind a négy számban - jégtánc, páros, férfi és női egyéni - egy-egy képviselője korcsolyázik, s a rövidprogramot követően a legjobb öt ország versenyzői mutathatják be a kűrjüket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.