Lesz támadás?

Több konkrét fenyegetés Szocsival kapcsolatban

Több konkrét fenyegetésről is tudnak a héten kezdődő szocsi olimpiával kapcsolatban. Ezek közül a legsúlyosabb a Kaukázusi Emirátus elnevezésű szakadár szervezettől ered, amely a téli játékok megtámadását helyezte kilátásba.

2014.02.05 07:03MTI
MTI

Matthew Olsen, az amerikai Nemzeti Terrorelhárítási Központ vezetője hozzátette, hogy az Egyesült Államok és Oroszország nyomon követi a "változó hitelességű" fenyegetéseket.

Szavai szerint a két ország hírszerzése között jó együttműködés alakult ki. James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója januárban szintén úgy nyilatkozott, hogy javult az együttműködés az orosz partnerekkel.

A Fehér Ház közlése szerint Barack Obama elnököt az amerikai biztonsági szervek vezetői kedden tájékoztatták a téli olimpiával kapcsolatos előkészületeikről. A megbeszélésen jelen volt Joe Biden alelnök, John Brennan, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatója, valamint az FBI és a Pentagon vezetői is.

Obama arra utasította az amerikai szakszolgálatok vezetőit, hogy folytassanak szoros együttműködést Oroszországgal a szocsi olimpia biztonságának érdekében.

A biztonsági szervek vezetői az elnöknek elmondták, hogy minden szükséges lépést megtettek a játékokon részt vevő vagy közreműködő amerikaiak biztonsága érdekében. Az orosz vezetés a muszlim felkelők fenyegetéseire válaszul több tízezer rendőrt és katonát vezényelt az olimpiai játékok helyszínére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.