A sílövészet mellett

Szőcs Emőke sífutásban is indul Szocsiban

Szőcs Emőke a sílövészet mellett sífutásban is indul a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpián, így - bár Magyarországnak 16 kvótája van - 15 sportoló utazik a játékokra.

2014.01.23 19:19MTI

Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke csütörtökön azt mondta az MTI-nek, hogy Szőcs sprintben vagy a 10 kilométeres versenyben áll majd rajthoz sífutásban. Mindez attól függ, hogy sílövészet sprintszámában hogyan végez.

Ha ugyanis az első hatvanban zár, akkor indulhat a biatlonosok üldözéses viadalában is, az pedig ugyanazon a napon lesz, mint a sífutók sprintszáma.

Az már korábban eldőlt, hogy a férfiaknál sífutásban Szabó Milán a magyar induló, ő szintén sprintben, valamint 15 kilométeren versenyez. Sílövészetben a magyar férfiakat Gombos Károly képviseli. Kaszó Klára korábban az MTI-nek elmondta, hogy alpesi síben Miklós Edit, Berecz Anna és Farkas Norbert versenyez Szocsiban.

Berecz mind az öt számban indul, Miklós a műlesiklást kihagyja, míg Farkas műlesiklásban és óriás-műlesiklásban áll rajthoz. A hat síelőn kívül nyolc rövid- és egy nagypályás gyorskorcsolyázó indul magyar színekben az olimpián.

A rövidpályások közül Knoch Viktor, Béres Bence, Liu Shaolin Sándor, Lajtos Szandra, Darázs Rózsa, Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Kónya Zsófia vehet részt az ötkarikás játékokon, míg nagypályán Nagy Konrád indulhat 1500 méteren.

Több sportágban a tartalékok között szerepelnek a magyarok, így visszalépések esetén a gyorskorcsolyázó Lykovcán Ágota 500 méteren, a hódeszkás Gyarmati Anna az úgynevezett slopestyle-ban (trükkös akadályverseny), míg a kenus olimpiai bajnok Pulai Imre szánkóban reménykedhet az indulásban.

A sportági szövetségeknek péntek délig kell jelezniük a nevezéseket a Magyar Olimpiai Bizottságnál. A Szocsiba utazó magyar csapat ünnepélyes fogadalomtétele hétfőn lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.