A világbajnok rendszeresen élt tiltott szerekkel

Dopping miatt elvették a 4x400-as amerikai váltó sydneyi aranyát

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) doppingvétség miatt elvette a 2000-es sydneyi játékokon 4x400 m-en diadalmaskodó amerikai váltó aranyérmét.

2008.08.02 11:03MTI

A döntés hátterében az áll, hogy a staféta egyik tagja, a korábbi világbajnok Antonio Pettigrew júniusban beismerte: rendszeresen élt tiltott szerekkel. A vétkes futó társai Michael Johnson valamint Alvin és Calvin Harrison voltak Ausztráliában. Az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) azóta jelképesen két évre eltiltotta már visszavonult Pettigrew-t. A 40 éves atléta visszaszolgáltatja az 1997-től 2003-ig nyert érmeit is.

Michael Johnson, a 200 és a 400 m világcsúcstartója még júniusban tudatta a közvéleménnyel, hogy visszaadja a sydneyi stafétában szerzett aranyát. Az amerikai szakszövetség azt is fontolgatja, hogy törölteti a 4x400 1998-ban keletkezett világcsúcsát (2:54,20 p), amelyet Jerome Young, Tyree Washington, Johnson és Pettigrew állított fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.