Szocsi 2014.

Holnaptól nem vihetnek magukkal folyadékot az oroszországi légi utasok

Szombattól nem vihetnek magukkal semmilyen folyadékot kézi poggyászukban az oroszországi repülőterekről utazó légi utasok.

2014.01.10 11:08MTI
MTI

Ez derül ki a kormány pénteki utasításából, amely a szocsi téli olimpiával kapcsolatos biztonsági intézkedések keretébe illeszkedik, s a repülés előtti biztonsági ellenőrzésre vonatkozik.

A rendelkezés értelmében az utasok még az általában engedélyezett egy deciliteres kiszerelésekben sem vihetnek magukkal folyadékot kézi poggyászukban.

Néhány kivétel ugyanakkor továbbra is lesz, s a tilalom továbbra sem terjed ki a tranzitzónában, például a vámmentes árukat értékesítő üzletekben megvásárolt termékekre.

Szintén kivételt képeznek a korlátozás alól a gyógyszerek, a speciális diétákhoz szükséges italok, a gyermekételek, így az anyatej. Ez utóbbiak mennyisége azonban nem haladhatja meg a repülés időtartamára szükségeset, s csak akkor vihetőek fel a gép fedélzetére, ha az adott folyadék egyértelműen beazonosítható.

Az intézkedést a február 7-én kezdődő szocsi téli olimpia biztonsága érdekében hozták, így az a március 21-ig tartó paralimpia végéig hatályban marad - emelték ki az orosz kormány rendelkezésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.