Az Országházban

Siketlimpia: letették az esküt a magyar sportolók

Az Országház Vadásztermében került sor a Szófiában jövő hét pénteken kezdődő siketlimpián induló magyar sportolók ünnepélyes fogadalomtételére, melynek során kiderült, a győztesek több mint tízmillió forintot kapnak majd.

2013.07.16 13:22MTI
Fotó: MTI

Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára köszöntő beszédében kiemelte, a 22. siketlimpián minden idők legnépesebb magyar csapata indul. 

Azt is hangsúlyozta, hogy az állam - az olimpián sikeresen szereplők díjazásához arányosítva - ez esetben is jutalmazza a kiválóan szereplő sportolókat, szavai szerint az aranyérmesek több mint nettó tízmillió forintot kapnak.
 
Tapolczai Gergely siket országgyűlési képviselő többek között arról beszélt, hogy a siketeket összeköti a jelbeszéd. Ez minden siketlimpián megfigyelhető, ez egy közös nyelv a hallássérült sportolók között - fogalmazott. A fogadalomtétel előtt egyperces néma csenddel emlékeztek a szombaton elhunyt dzsúdósra, Lecó Benedekre, aki szintén tagja lett volna a magyar csapatnak. 

Ezt követően a cselgáncsozók a társuk mécsessel megvilágított fényképe előtt főhajtással fejezték ki tiszteletüket épp úgy, ahogy a tatamin a mérkőzések után szokták. A fogadalomtétel szövegét Túróczy Erika asztaliteniszező és Máthé Gábor teniszező mondta el jelbeszéddel. 

A szófiai siketlimpián 13 sportágban 56 magyar sportoló indul. A legutóbbi, 2009-es tajvani játékokról két arany-, valamint 3 bronzéremmel tért haza a magyar csapat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.