Szocsi 2014

Rogge a téli időszámítás visszaállítását kéri az oroszoktól

Egy évvel a szocsi téli játékok előtt a téli időszámítás visszaállítását kérte az orosz szervezőktől Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

2013.02.05 19:14MTI

Oroszországban 2011-ben szüntették meg az óraátállítást, azóta télen kettő helyett három óra az időeltolódás a fekete-tengeri üdülőhely és Nyugat-Európa között. Ezt már több érintett tévécsatorna is nehezményezte.

"A döntést az orosz kormány hozza meg" - hangsúlyozta a belga NOB-vezető.

Korábban Vlagyimir Putyin elnök szóvivője, Dmitrij Peszkov közölte: ha a NOB felveti a kérdést, akkor megvitatják azt. Az orosz államfő csütörtökön, pontosan egy évvel a szocsi olimpia rajtja előtt találkozik Rogge-gal.

A jövő évi seregszemle február 7-től 23-ig tart.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.