Vívás

Dani Gyöngyi döntőbe jutott

Dani Gyöngyi döntőbe jutott, Juhász Veronika, Krajnyák Zsuzsa és Osváth Richárd pedig bronzéremért küzdhet kerekesszékes vívásban kedden a londoni paralimpián.

2012.09.04 19:49MTI

A tőrözők egyéni küzdelmeiben az ExCeL sportközpont csarnokában egyszerre került sor mindkét kategória elődöntőire a férfiaknál és a nőknél, így egyidejűleg nyolc páston zajlottak a küzdelmek. Dani a B kategóriában - azaz azok között, akik nem képesek felállni - nagy csatában verte a kínai Zsu Csing-csinget (Zhou Jingjing) 15-13-ra. A fináléban az ugyancsak kínai Jao Fanggal (Yao Fang) találkozik magyar idő szerint 20 órakor.
 
A nők A kategóriájában - a kevésbé sérültek között - mindkét magyar elvesztette az elődöntőt: Krajnyák Zsuzsa a hongkongi Ju Csuj Jitől kapott ki 15-4-re, míg Juhász Veronika a kínai Vu Paj-livel (Wu Baili) szemben maradt alul 15-5-re. A két magyar egymással küzd a bronzéremért. Az erdélyi születésű Osváth Richárd (A kategória) 15-13-ra kapott ki a kínai Csen Ji-csüntől (Chen Yijun), és a harmadik helyért a francia Damien Tokatliannal száll szembe.

Többre kíváncsi?

Ha többre kíváncsi, olvassa a ma.hu olimpiai rovatát, az olimpiahirek.hu-t! KATT!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.