Birkózás

Olimpia: Hatos a bronzért küzdhet

Hatos Gábor az elődöntőben kikapott, így az esti programban a bronzéremért léphet szőnyegre a szabadfogású birkózók 74 kg-os kategóriájában a londoni olimpia pénteki versenynapján.

2012.08.10 16:30MTI

Az idén és tavaly Európa-bajnoki, 2010-ben pedig világbajnoki bronzérmes magyar birkózó a döntőért a kétszeres vb-ezüstérmes Szaed Gudarzi ellen lépett szőnyegre. Az iráni a pekingi olimpia bronz- és ezüstérmesét is búcsúztatta, előbb a bolgár Kirill Terzijevet, majd az üzbég Szoszlan Tigijevet győzte le. Az elődöntőben a szép számú és nagyon hangos iráni szurkolótábortól támogatott Gudarzi 25 mp után ledöntötte Hatost, s megszerezte a vezetést. 

A menet második fele is az övé volt, egy lábramenés után mögékerüléssel szerzett újabb pontot. A második két perc elején ismét az iráni támadott és volt eredményes. Aztán villámgyorsan lábra ment be, majd mögékerüléssel növelte előnyét. Hatos láthatólag nem tudott mit kezdeni vele, Gudarzi végül biztosan jutott tovább. "Hihetetlenül erős volt az iráni, pedig úgy mentem fel a szőnyegre, hogy győzni akarok" - nyilatkozott csalódottan Hatos. "Iránban még van húsz ilyen kaliberű birkózó, sok edzőpartnerrel gyakorolhat, ennyivel jobb.
 
Én annyit dolgozom, mint egy gép, de vannak helyzetek, melyekre nem lehet felkészülni." "Az volt a terv, hogy kifárasztja az iránit, de nem sikerült. A bronzmeccsnek meg kell lennie" - mondta Gulyás István szakágvezető. A bronzmérkőzésen Hatos - magyar idő szerint 20:30-tól - a 2006-ban vb-harmadik, 2008-ban olimpiai ezüstérmes üzbég Szoszlan Tyigijevvel találkozik.

Többre kíváncsi?

Ha többre kíváncsi, olvassa a ma.hu olimpiai rovatát, az olimpiahirek.hu-t! KATT!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.