London 2012

Storcz: minden várakozást felülmúló szereplés

Storcz Botond, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya szerint minden várakozást felülmúlt eddig a csapat szereplése a londoni olimpián. A magyarok a szerdai és csütörtöki döntőkben három arany- és két ezüstérmet szereztek a Dorney-tavon.

2012.08.09 13:41MTI

"Nagyon boldog vagyok. Gyakorlatilag minden előzetes várakozást felülmúlt a szereplés, s még nincs vége" - nyilatkozott a kapitány az MTI-nek.

Storcz Botond a csütörtöki eredményeket értékelve elmondta, hogy a másodikként végzett férfi négyestől titkon dobogót remélt:

"Mindent megtettek, nagyon jó verseny volt, gratulálok nekik a fehéraranyhoz."

A 500-on győztes Kozák Danuta teljesítményét "brutálisnak" nevezte:

"Az ukrán vezetett, aztán Danuta 300 métertől állva hagyta a mezőnyt, amely utána bejött egy vonalban."

A második Kovács Katalin, Douchev-Janics Natasa páros teljesítményéről úgy vélekedett, a németek most jobbak voltak:

"Ez a német páros a négyes motorja. Szép ez az ezüst! Ez a verseny, ez az olimpia."

Csipes Ferenc, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Szabó Gabriella edzője, aki az aranyérmes női négyest is felkészítette, előre aláírta volna az első két nap eredményeit:

"A középfutam után láttam, hogy Danuta rendben van, s a szám nyerhető, főleg úgy, hogy legfőbb riválisa, a német Katrin Wagner-Augustin kiesett. A négyesnél nagyon izgultam, de remekül mentek. Úgy éreztem, a páros is nyerni fog, de a rajtjuk nem volt meg, utána egy sebességgel mentek a németekkel, akik viszont tartották a rajtelőnyt. Nincs ok panaszra, de maximalista vagyok, majd Rióban megcsináljuk a három vagy négy aranyat."

Többre kíváncsi?

Ha többre kíváncsi, olvassa a ma.hu olimpiai rovatát, az olimpiahirek.hu-t! KATT!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.