"Elég tapasztaltak vagyunk"

Neymar olimpiai arannyal térne haza

A brazilok kedden 3-0-ra verték az elődöntőben Dél-Koreát, a fináléban pedig a Japánt 3-1-re legyőző Mexikó lesz az ellenfelük.

2012.08.08 10:22ma.hu

Kedd este rendezték a férfi futballtorna elődöntőit, és végül amerikai döntőt fognak rendezni, miután Brazília és Mexikó jutott be a szombati fináléba, Japán és Dél-Korea pedig péntek este vívhat majd meg a bronzért.

Romulo góljával a brazilok a 38. percben megszerezték a vezetést, és bár a találkozó elején elmaradt egy dél-koreai büntető, az ázsiaiak nem nagyon tudtak helyzeteket kialakítani. A végeredményt Leandro Damiao állította be: előbb Neymar passzából volt eredményes az 57. minutumban, majd pár perccel később ismét eredményes volt, így már hatgólos a tornán a 23 éves csatár.

A Mexikó-Japán mérkőzésen Juki Ocu góljával a szigetországiak szerezték meg a vezetést az első félidő elején, de Marco Fabian, Oribe Peralta és Javier Cortes góljáival a közép-amerikaiak megfordították a mérkőzést. A Bajnokok Ligája tapasztalattal is rendelkező Giovani dos Santost edzője a félidőben lecserélte.

A brazilok már a torna előtt is esélyesek voltak a végső győzelemre, az  ötkarikás játékok alatt pedig az online fogadás piacain egyre kisebb volt rájuk a szorzó. Hihetetlen, de a dél-amerikaiak mind az öt meccsükön három gólt szereztek, és természetesen még veretlenek, ahogy a mexikóiak is.

Ugyan a brazilok már 60 éve állandó résztvevői az olimpiáknak, aranyat még soha nem sikerült nyerniük, de most Londonban nagy esélyük van arra, hogy történelmet írjanak. Neymar erre is készül, a 20 éves csodagyerek szerint nagyon erős csapatuk van, és bízik társaiban.

„Elég tapasztaltak vagyunk” – mondta a tornán eddig három gólt szerző Neymar a TV Recordnak. „Annak ellenére, hogy milyen fiatalok vagyunk, elég régóta focizunk már. Alaposan felkészültünk. A Dél-Korea elleni győzelmet követően nem is kell mást tennünk, csak pihennünk, hogy frissek legyünk majd a Mexikó elleni döntőre. Ha Isten is úgy akarja, mi fogjuk megnyerni az olimpiai aranyat, amit már egész Brazília nagyon szeretne.”

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.