Szupervasárnap volt a magyaroknak

Képek: London 10. nap - Krisztiánok, Péterek, Endi és Rodzsi

Beígértük, hogy a brit Szuperszombat után magyar Szupervasárnap következik, és ahogy Forrest mondta, az ígéret szép szó, ha megtartják... Megtartották!

Magyar aranyeső Londonban: a Krisztiánok napja képgaléria

2012.08.06 11:59kisener, ma.hu, London

Mikor reggel egy újabb olimpiai álomhelyszín, Wimbledon felé vettük az irányt, mi magyarok azt latolgattuk, hány éremmel zárjuk a napot, miközben a britek azon filóztak, Andy Murray visszavág-e Roger Federernek a nemrég véget ért Wimbledon Open vereségért. Miközben gatyáig áztunk úton a stadion felé - már meg sem lepődünk -, a jó britek a Szuperszombat hatása alatt már azon elmélkedtek, hogyan érik be az amerikaiakat és kínaiakat az éremtáblázaton (totálisan esélytelen!).

És miközben szanaszét ázott cuccainkat tettük a reptéren is használatos kapu előtti kosárkába, jött az első jó hír: Módos Péter már a nyolc között van (birkózásról van szó, de a vasárnap után szerintem ezt mindenki tudja).

A wimbledoni csodás Centre Court közben kezdett megtelni, a Williams lányok páros döntőjére - ellenfél a rendkívül szimpatikus és csinos cseh páros -, akiknek sok esélyük nem volt, az amerikai duó zsinórban harmadik olimpiai aranyát zsebelte be párosban - Serena szombaton Sarapovát verte az egyéni fináléban, nincs rossz hétvégéje... A férfi egyes döntőjére várva jött a rossz hír, Bácsi Péter megsérült (birkózás detto), így nem folytathatja a küzdelmeket. Módos Péter viszont vigaszágas.

Megemészteni sem volt időnk a sok infót, hangrobbanás a centerpályán, érkezik a hazai hős, Andy Murray - akiről szurkolói nótát is költöttek már - és az előkelő, mindig úriember Roger Federer. Időközben a brit (skót) hőst üdvözölve a nap is kisütött, a tetőszerkezet immáron kinyitva. Többezer brit torkából zeng az "Endi, Endi", miközben jópár száz Federer rajongó nyomja a "Rodzsi, Rodzsi"-t, így körülbelül hanghatásban az "Endzsi" és a "Rodi" szóösszetételek váltakoznak. A jó öreg - de XXI. századira felújított - aréna is beleremeg.

Hát még akkor, amikor Murray lemossa a pályáról Federert, erre jobb szó sajnos nincs, a svájci a - neki - legkönnyebb lasztikat is hálóba üti, ha meg épp nem hibázik, Murray üt egy olyan fonákot, mint talán soha életében. Igen, Andy Murray élete meccsét játssza, és mint kiderül, a Water Polo Arénában ugyanezt teszi ugyanekkor női vízilabda-válogatottunk is. Győzelem az oroszok ellen, irány az elődöntő, bravó lányok.

Berki Krisztián a dobogó legfelső fokán (A galériához KATT a képre!)


Módos Péter közben továbbjut, ő a bronzért küzdhet, Rodzsi meg a szép búcsúért, de nem jön össze neki, három sima játszma. És amikor Andy Murray beüti az utolsó és egyben győzelmet jelentő ászt, a Centre Court felrobban a hangorkántól, és abban a szent pillanatban érkeznek az sms-ek, Berki Krisztián olimpiai bajnok.

Így további legalább tucatnyi ember tombol Wimbledonban, csak "Endi, Endi" helyett "magyarok, magyarok" rigmussal. Módos Péter bravúrbronzáról a metrón hazafele értesülünk, hatalmas kalapemelés neki, akárcsak Andy Murraynek, aki vegyes párosban még összehoz egy ezüstöt is a nap folyamán.

Arról, hogy augusztus 5-e ne csak Krisztina, hanem Krisztián névnap is legyen kishazánkban ezentúl, arról Pars Krisztián gondoskodik az esti órákban, Usain Bolttal egy időben, de őszintén: ilyenkor ki a fenét érdekel a világ leggyorsabb embere? Akárcsak Berkitől, Parstól is nagyon vártuk az aranyat, de a valóság mennyivel szebb, mint az álmok!

Berki Murrayt és Federert, Pars Boltot és Gatlint homályosítja el, nekünk ugyanis ők a legnagyobbak! Péterek, Krisztiánok, és minden magyar olimpiai résztvevő, helyezéstől függetlenül: le a kalappal! És még mindig határozottan állítjuk, messze a vége: hétfőn Sidi Péter végre legerősebb számában (mert ugye, Kedvesem, ez már tényleg az?!) lő, Deák Bárdos is szőnyegre lép, férfi kézicsapatunk élet-halál kérdés meccse kora reggel a szerbek ellen, a férfi vízilabda-válogatottunknak sem kellene újabb vereséget elszenvednie (ellenfél az USA), és végre a kajak-kenusok is megkezdik - egyelőre selejtező - sorozatukat.

Beígérjük, hogy lesznek még Szuperszerdáink, csütörtökeink, satöbbi. Tudják, az ígéret szép szó...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.