Magyar reményekkel

Olimpia: kezdődnek a bírkózók versenyei

A kötöttfogásúak 55 és 74 kg-os súlycsoportjának küzdelmeivel vasárnap megkezdődnek a birkózóversenyek a londoni olimpián, melyre komoly éremszerzési esélyekkel utazott el a magyar csapat.

2012.08.04 17:51MTI

Az első napon rögtön két, dobogóra is esélyesnek tartott magyar, az idén Európa-bajnoki ezüstérmes Módos Péter (55 kg) és a négy éve Pekingben ötödik, Európa-bajnok Bácsi Péter (74 kg) lép szőnyegre. Hétfőn a 120 kg-ban szereplő, ötszörös világbajnoki második Deák Bárdos Mihály lesz érdekelt, míg másnap a 2006-os Eb-n első Lőrincz Tamás zárja a kötöttfogásúak szereplését. 

Szerdán az egyetlen magyar női birkózó, a tavalyi vb ezüstérmese, Sastin Marianna (63 kg) lép szőnyegre, míg a szabadfogású Hatos Gábor (74 kg) pénteken, Ligeti Dániel (120 kg) pedig szombaton versenyez majd. A csapatból mindenki állt már Eb- vagy vb-dobogón, így nem meglepő, hogy a vezetők jó szereplést várnak a versenyzőktől.

Többre kíváncsi?

Ha többre kíváncsi, olvassa a ma.hu olimpiai rovatát, az olimpiahirek.hu-t! KATT!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.