Tárki-kutatás

Olimpia: 7 magyar aranyat várnak a szurkolók

A felnőtt lakosság előzetes várakozásai szerint összesen hét aranyérmet szereznek a magyar sportolók a londoni olimpián.

2012.08.04 14:35MTI

Ez derül ki az olimpia kezdete előtt két héttel végzett Tárki-kutatásból. Az MTI-hez szombaton eljuttatott közlemény szerint július közepén, az olimpia kezdete előtt két héttel ezerfős mintán végeztek kutatást arról, hogy a lakosság hány magyar győztest vár Londonban. A megkérdezettek ekkor igen bizakodóak voltak az aranyérmek tekintetében, hiszen az atlantai olimpián elért eredményhez közelített a várakozás: a felnőtt magyar lakosság átlagosan 6,77 aranyérmet remélt. 

Eszerint a pekingi olimpián elért 3 aranyéremre tehát csak egyszeri visszaesésként tekintenek, elvárásaikat inkább a korábbi olimpiák eredményeihez igazítják - áll az elemzésben. A fiatalok és a kistelepüléseken élők elvárásai magasabbak az átlagosnál: a 40 évnél fiatalabbak átlagosan 7,1 aranyérmet reméltek, a községekben élők pedig átlagosan 7,2 aranyat. A fővárosiak várakozása mutatkozott leginkább visszafogottnak: ők átlagosan 6,4 aranyérmet vártak.

Többre kíváncsi?

Ha többre kíváncsi, olvassa a ma.hu olimpiai rovatát, az olimpiahirek.hu-t! KATT!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.